Høy kredittkortgjeld?

Denne artikkelen er sponset av Lånemegleren.no

Er du en av dem som sliter med dyr kredittkortgjeld eller dyre smålån? Slike utgifter kan sørge for at økonomien din får et stort press, men også at du kan miste kontrollen over din finansielle situasjon.

Hvis dette er noe du kjenner deg igjen i bør varsellampene begynne å blinke, og da er det på tide å foreta seg noe før det er for sent.

Kredittkort kan bli dyrt

Kredittkortet er kanskje et av de beste hjelpemidlene vi kan anvende oss av når det gjelder betaling på nett og reiser i utlandet. Det gir oss trygghet og sikrer oss mot konkurser og svindel – hvis det brukes med andakt.

Er man uforsiktig med bruken og benytter seg av mer kreditt enn man kan betale tilbake er veien kort til en hverdag med gjeld og problemer. Et kredittkort skal alltid brukes på en slik måte at man er i stand til å betale tilbake det man har utestående før kortets rentefrie periode er over.

Begynner regningene fra flere kredittkort å havne i postkassen samtidig som du ikke evner å betale ned det du har utestående, burde en refinansiering være nærliggende.

Refinansier!
 For at du skal kunne gjenvinne balansen økonomisk er det viktig at du ordner opp i de problemene du måtte ha, og en refinansiering vil derfor absolutt være å anbefale. Å refinansiere som i dette tilfellet handler om at kredittutgiftene dine samles og utbetales ved hjelp av et lån som har betydelig bedre betingelser enn hva kredittkortene har. (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)

Ta i bruk et forbrukslån 


Mange velger å anvende seg av et usikret lån når de skal foreta opprydningen i økonomien sin og dette kan ha flere fordeler. Først og fremst gjelder det altså å få en lavere rente enn det man har på kredittkortene, for det er kun da at en refinansiering vil lønne seg – naturligvis.

En annen fordel er at lånet er usikret, og det betyr at du ikke trenger å pantsette noen av dine personlige eiendommer/eiendeler for å kunne motta dette.

Den tredje fordelen er at du kan strekke ut betalingen over et bestemt tidsrom slik at du kan tilpasse nedbetalingen til din private økonomi. Ved å strekke den ut over tid vil du kunne skaffe deg handlingsrom i hverdagen slik at du ikke må gå for ‘lut og kaldt vann’ dag ut og dag inn.

Banken tilbyr deg hjelp 


Synes du dette med refinansiering virker komplisert, eller er du kanskje redd for at du skal sette enda mer penger over styr? I så fall kan du få hjelp fra banken som tilbyr refinansieringen, og det eneste du da trenger å tenke på er å opplyse banken om hvor mye penger det er snakk om samt om hvem de skal gå til. Banken vil deretter innfri alle lånene dine og du kan dermed slappe litt av og nyte at alle utgiftene er samlet på ett sted – det vil garantert gjøre underverker både for deg og din økonomi!